Издирвателната акция в с. Сърница, Хасковско доведе до задържането на Бейсим Салиф, който

...
Издирвателната акция в с. Сърница, Хасковско доведе до задържането на Бейсим Салиф, който
Коментари Харесай

Полицията задържа издирвания за нападението в Сърница

Издирвателната акция в с. Сърница, Хасковско доведе до задържането на Бейсим Салиф, който е обвинен за опит за ликвидиране. Мъжът е заловен на километри  от селото, заяви основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров, който ръководеще интервенцията на място. Салиф е стрелял по служителите на реда, които нощес са пробвали да го задържат. Днес пък е нападнал човек, който е оказал помощ при задържането му. Той е оказал опозиция при ареста, като е получил пострадвания и е в болница. Според основният секретар на Министерство на вътрешните работи против арестуваният не е стреляно. Нараняването, което било незадълбочено, е станало при битката сред задържаният и жителят, който той е нападнал. 

От ранните часове на деня Министерство на вътрешните работи търсеше въоръжен мъж, който е стрелял по собствен комшия, след което е избягал в гората. На мястото беше изпратен дори отрядът за битка с тероризма.

Всичк е тргнало в 18:40 ч. в понеделник в село Сърница, когато зародила разпра между 43-годишен мъж и 55-годишен негов комшия.  " Случи се е междусъседски спор, който е прераснал в сборичкване. Спорът е поради животни, преминаващи през градина. Жена е потърпевша леко, има прорезна рана от нож, породена от мъжа, който се търси. В следствие са създадени изстрели от страна на търсения. Мъжът се е укрил в гориста околност. Той е въоръжен и рисков. Оръжието му е бойно и нелегално ”, изясни шефът на ОДМВР - Хасково.

Стрелецът е с престъпни регистрации за обири и предпазване на бойни субстанции. В интервенцията по издирването участваха 150 души. Полицията призоваше цялостен ден хората да бъдат деликатни и в случай че виждат търсения, незабавно да алармират на незабавния телефон.

Установено е, че нападателят има два броя нелегално оръжие. След като се види какво е здравословното му положение, той ще бъде арестуван за 24 часа. 

Образувано е досъдебно произвеждане за нелегално владеене на огнестрелно оръжие. Работи се по опасност за ликвидиране. Стана ясно, че против нападателя неведнъж са подавани сигнали от съседи.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР